Baderom for barnefamilie med gulldekor.

Her kommer endelig baderoms oppgaven jeg hadde i November. Kunden var en barnefamilie med tre barn under 5 år. De ville ha et bad kombinert med vaskerom der de hadde mye plass til å være flere samtidig, god oppbevaring og praktiske løsninger. Stelleplass for det minste barnet var også viktig.
Dette er en skisse jeg tegnet, mens jeg planla og valgte materialer.
Bildet under viser stemningscollagen, den beskriver stemningen og følelsen i rommet, og skal gi en "pekepinn" på hvordan det blir uten å inneholde eksakte bilder av sluttproduktet. Den skal også inneholde noen ord som beskriver hva man vil oppnå med rommet. Her valgte jeg Familie vennlig, Funksjonelt, Rolig og Romantisk.

Selv om oppgaven ikke sa noe om rolig og romantisk, tenkte jeg at et baderom der det er tre barn og to voksne burde ha en rolig og enkel atmosfære. Det er lett at rommet blir fylt av forskjellige leker og tekstiler når barna bruker det, og rene overflater sammen med nøytrale farger hjelper rommet å virke ryddigere selv når det ikke er ryddig. Den romantiske biten syns jeg også var viktig, da et par med tre barn kan trenge litt avslapping og tid til hverandre. Det er god plass og trygt å sette stearinlys, og gull detaljene gir en følelse av luksus selv om de ikke er dyre i innkjøp.På plantegningen ser man hvordan "vaskerommet" er trukket tilbake i innhuken, slik at det ikke er det første man ser når man kommer inn. Det er to servanter slik at flere kan pusse tenner og vaske hendene samtidig, og en lang hylle går langs hele veggen for å ha som oppbevaringsplass for pyntegjenstander, lys osv. Det er god gulvplass, og enkelt for flere å gjøre forskjellige ting samtidig i rommet. Vaskemaskin og tørketrommel er plassert oppå hverandre for å ta mindre plass. Og det er benkeplass både til bretting av klær og stell av barn. Oppbevaring er i skuffer under vaskene, fire dype skuffer i vaskerom's innredningen og to overskap.

Dette er en fargelagt plantegning som gir kunden bedre forståelse av hvor tingene er plassert og hva som er hva, i forhold til en helt hvit plantegning.Materialcollagen viser alle materialer, produkter og detaljer i rommet. Hvis det er veldig mange produkter lager man en produktcollage og en materialcollage, hver for seg.Disse bildene er tegnet i et fugleprespektiv, 3D. Det gir kunden et enda bedre inntrykk av rommet en et snitt/oppriss fordi man ser veggene og planen sammen i et bilde. Akkurat denne typen perspektiv hadde jeg aldri tegnet før, og det er derfor ikke helt korrekt. Men for dem som ikke ser feilene, er det et fint bilde.
Dette var en test, derfor er det ingen detaljer.


Kommentarer

Legg inn en kommentar