CADm1 - 2 første ukene av Teknisk Design

Den første uken handlet om å bli kjent med AutoCAD og lære om innstillinger og de enkleste toolsene i programmet. De første oppgavene var å tegne en nøkkel, en benk og en forenklet møbleringsplan av rommet du satt i. De første tre ukene var jeg fortsatt hjemme i Nordland på ferie og jobbet fra rommet mitt, som ser ca. slik ut :
Det som heter praksisdag i ukeplanen er oppgaver på AutoCAD boka, de er en oppsummering av det man nettopp har lært. Til hvert tema er det flere underkategorier som handler om hver sitt tool, der er det undervisningsfilmer som forklarer, samtidig som man ser hva man skal gjøre og trykke på. Veldig greit med de filmene som er begrenset til et tema, og viser knapper og innstillinger, og i tillegg hva man kan gjøre feil/feilmeldinger.

Jeg ble godt kjent med en feilmelding de første dagene. Vi skulle laste ned en template fra skolenettsiden, og tegne i den. Det.gikk.ikke. Uansett hva jeg prøvde ville ikke den være med på noe, jeg kunne tegne i 3-4 minutter, også fikk jeg feilmelding og hele programmet slo seg av. Kjempegøy når man er helt ny, og ikke har den ringeste anelse om hva som er årsaken. Men det ordnet seg tilslutt, etter at jeg truet programmet med en avinstallering, fikk jeg opp et valg der AutoCAD skulle "fikse seg selv" og det gjorde underverker :)

Avsluttende oppgave for CADm1 var å tegne en komfyr, litt vanskelig siden programmet fortsatt var så ukjent men jeg fikk jo en super karakter, så da fikk jeg det vel til :)

Hvis vi ikke nevner hvor mange forsøk jeg brukte på å lage knappene på denne komfyren så ble jeg ganske fornøyd med at jeg fikk den til.

Kommentarer